Skip to main content

Qui som:

Som una editorial independent nascuda l’any 2012 que publica literatura en català amb l’objectiu d’aportar experiències lectores gratificants i plenes en la nostra llengua mitjançant un catàleg coherent, acurat i necessari, un catàleg que parteix del nostre amor a la literatura i que volem que arribi al màxim nombre de persones.

D’on ve el nom:

A més de la impremta, a la dècada de 1430 Gutenberg va inventar i comercialitzar un aparell que permetia als pelegrins que assistien a un festival religiós d’Aquisgrà veure-hi per sobre de la multitud. Era el predecessor del periscopi, que avui dia s’empra per detectar objectes situats fora del camp de visió, i que deu gran part de la seva fama a l’ús que durant molts anys se n’ha fet als submarins. Es tracta, doncs, d’un objecte que casa a la perfecció amb la nostra voluntat de buscar més enllà del que és evident.
Què publiquem:
L’impuls fundacional de Periscopi és triar, editar i publicar per al lector en català obres contemporànies que destaquin pel seu valor literari. Els títols publicats per Periscopi són textos d’autors contemporanis, tant d’autors estrangers traduïts al català com originals en català. Cadascun dels llibres publicats ha superat un minuciós procés de selecció que assegura que només arriben a bon port títols que garanteixen una lectura profitosa i que aporten delit als lectors. Els autors de Periscopi poden pertànyer a qualsevol cultura, tenir qualsevol edat i ser de qualsevol gènere, però prestem una atenció especial als autors que ens aporten una visió moderna, atrevida i nova de la realitat. Valorem l’originalitat, la diferència, el talent i l’excel·lència, i considerem que mereixen ser recompensats.
En què creiem:
A Periscopi creiem en la intel·ligència del lector i esperem poder-nos guanyar la seva confiança gràcies a la feina ben feta, l’esforç, la il·lusió i la professionalitat. Gràcies, en definitiva, als llibres publicats.