L'home pla

Carles Zafon

Escafandre, 6
ISBN: 978-84-941737-3-8
Data de sortida: Octubre 2014
Enquadernació: Rústica
Núm. de pàgines:
 244 pàgines
Preu: 18,50 euros

En Marcel·lí Moll s'adona que tot d'una ha sortit del llibre que protagonitza, El gran amor del senyor Moll, i es troba a la biblioteca del desconcertat lector de la novel·la, en Bonaventura Batet, un cobrador de peatge d'autopista que aprofita el torn de nit per submergir-se en la lectura. Només la breu salutació amb l'única clienta habitual, la conductora d'un Peugeot blanc, sembla poder desfer la bombolla que l'aïlla del món i arrelar en el creixent esvoranc que en Bonaventura sent, just a mig camí entre l'ànima i el cor.

L'home pla és una novel·la que parla de literatura i que, a través d'escenes que es multipliquen i ressonen d'un personatge a l'altre, reuneix -al voltant d'unes quantes cerveses- un autor, el seu personatge i un dels seus lectors perquè es trobin cara a cara i s'enfrontin a allò que restava ocult dins seu i que només la literatura podia posar en evidència.

«Escric perquè només puc participar de la vida real modificant-la.» 

Carles Zafon

Carles Zafon i Llopis (Barcelona, 1965) és metge i escriptor. A més de publicacions científiques com un llibre divulgatiu sobre biologia de l'envelliment -Los nietos de Adán y Eva (Marge, 2010)-, diversos capítols de llibres d'enocrinologia tant nacionals com estrangers i una trentena de trebals científics, ha publicat les novel·les L'Harúspex (Meteora, 2004), Cecília (Omicron, 2008), Il·lusions òptiques (Proa, 2011) i El camí de l'aurora (Actéon, 2012), i el recull de relats Elementa (Omicron, 2007). Ha participat, a més, en els reculls de contes Regal d'aniversari i altres històries (Brau, 2009) i Científics lletraferits (Mètode, 2014). Ha guanyat el premi de narrativa breu del Col·legi de Metges de Barcelona (2005), el premi El Lector de l'Odissea (2010) i el Premi Nacional de Narrativa Joan Saperas d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental (2011). A més, ha estat finalista del premi El Lector de l'Odissea (2005), del certamen literari Les Millors Pàgines de Granollers (2008) i el premi de narrativa Jaume Maspons (2009).


TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

LES NOSTRES RIQUESES

Kaouther Adimi

IGNOT

Manuel Baixauli

EL SILENCI DEL FAR

Albert Juvany

UN AIRE ANGLÈS

Miquel Berga

EDICIONS DEL PERISCOPI, S.L.
Consell de Cent, 80, 3r 2a
08015 Barcelona

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.