Skip to main content

L'home pla

Carles Zafon

Escafandre, 6
Data de sortida: Octubre 2014
ISBN: 978-84-941737-3-8
Enquadernació: Rústica
Format: 140x210 mm
Núm. de pàgines: 248 pàgines
Preu: 18,50 euros

En Marcel·lí Moll s'adona que tot d'una ha sortit del llibre que protagonitza, El gran amor del senyor Moll, i es troba a la biblioteca del desconcertat lector de la novel·la, en Bonaventura Batet, un cobrador de peatge d'autopista que aprofita el torn de nit per submergir-se en la lectura. Només la breu salutació amb l'única clienta habitual, la conductora d'un Peugeot blanc, sembla poder desfer la bombolla que l'aïlla del món i arrelar en el creixent esvoranc que en Bonaventura sent, just a mig camí entre l'ànima i el cor.

L'home pla és una novel·la que parla de literatura i que, a través d'escenes que es multipliquen i ressonen d'un personatge a l'altre, reuneix —al voltant d'unes quantes cerveses— un autor, el seu personatge i un dels seus lectors perquè es trobin cara a cara i s'enfrontin a allò que restava ocult dins seu i que només la literatura podia posar en evidència.

«Escric perquè només puc participar de la vida real modificant-la.» 

Carles Zafon

Carles Zafon i Llopis (Barcelona, 1965) és metge i escriptor. A més de publicacions científiques com un llibre divulgatiu sobre biologia de l'envelliment —Los nietos de Adán y Eva (Marge, 2010)—, diversos capítols de llibres d'enocrinologia tant nacionals com estrangers i una trentena de trebals científics, ha publicat les novel·les L'Harúspex (Meteora, 2004), Cecília (Omicron, 2008), Il·lusions òptiques (Proa, 2011) i El camí de l'aurora (Actéon, 2012), i el recull de relats Elementa (Omicron, 2007). Ha participat, a més, en els reculls de contes Regal d'aniversari i altres històries (Brau, 2009) i Científics lletraferits (Mètode, 2014). Ha guanyat el premi de narrativa breu del Col·legi de Metges de Barcelona (2005), el premi El Lector de l'Odissea (2010) i el Premi Nacional de Narrativa Joan Saperas d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental (2011). A més, ha estat finalista del premi El Lector de l'Odissea (2005), del certamen literari Les Millors Pàgines de Granollers (2008) i el premi de narrativa Jaume Maspons (2009).

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

LES NOSTRES RIQUESES

Kaouther Adimi

IGNOT

Manuel Baixauli

EL SILENCI DEL FAR

Albert Juvany

UN AIRE ANGLÈS

Miquel Berga