Skip to main content

La peixera

Maiol de Gràcia Clotet

Escafandre, 3
Data de sortida: Setembre del 2013
ISBN: 978-84-940490-6-4
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
280 pàgines
Preu:
18,00 euros

Josep E. es desperta immobilitzat davant d'una paret de totxanes. Qui el té presoner? Què volen d'ell? Uns torturadors sense rostre l'obligaran a dur la seva voluntat fins a l'extrem, destruint-lo una vegada i una altra. Mentrestant, el món pateix uns canvis sinistres. Quan Josep E. surti a l'exterior, el seu captiveri no haurà acabat: el vigilarà una presència constant i omnívora sempre en ombres, sempre múltiple i alhora única, la mateixa que ha convertit tot allò que coneixíem en una societat incomprensible, amenaçadora. Però ell descobreix recursos que ignorava que posseïa. I descobreix també que és una peça cobejada en uns escacs que només pot intuir. I que no està sol.

Una novel·la distòpica que ens submergeix en l'atmosfera angoixant d'una Barcelona esquinçada en zones on impera un terror anònim, i que ens força a plantejar-nos els límits de la lleialtat i l'amor, de les conviccions i de la resistència.

«Em miren sense mirar-me perquè no tenen rostre.»

Maiol de Gràcia Clotet

Maiol de Gràcia Clotet (Barcelona, 1972) és llicenciat en filologia anglesa i professor de secundària. Tot i que la lectura és un vici que l’ha acompanyat sempre, és després d’entrar en contacte amb la literatura anglosaxona que hi queda seduït definitivament. Steinbeck, Hemingway i l’Auster dels inicis modelen la seva prosa, en la qual busca l’equilibri entre els fets i les paraules, entre la trama i la poesia que se’n pot extreure. Busca que les seves obres plantegin preguntes —també a ell mateix— més que no indiquin respostes, conscient de l’exercici de vanitat que suposa oferir-les; i combina aquesta inquietud amb l’agilitat, un component essencial de la seva escriptura, on es nota amb força el seu gust per les sèries de televisió d’aquest nou segle. Amant de la revisió exhaustiva i de la concisió, ha dedicat anys a polir La peixera, obra amb què s’estrena com a novel·lista.

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

TERRA SOMNÀMBULA

Mia Couto

QUALITYLAND

Marc-Uwe Kling

UN HOLOGRAMA PER AL REI

Dave Eggers

EL SILENCI DEL FAR

Albert Juvany