Skip to main content

Serem Atlàntida

Joan Benesiu

TERCERA EDICIÓ

Premi Ciutat de Barcelona de literatura en llengua catalana 2019
Escafandre, 11
Data de sortida: Febrer del 2019
ISBN: 978-84-17339-19-7
Enquadernació: Rústica
Format:
140x205 mm
Núm. de pàgines: 
352 pàgines
Preu:
19,00 euros

Som simples observadors d’un simulacre creat per guiar-nos durant la nostra existència? Aquesta és la pregunta que es planteja el nostre narrador quan coneix Mirko Bevilacqua, un home extravagant i procliu a trobar-se de manera intermitent i clandestina amb Clara, una jove que té cura d’una vella i elegant dama croata. La coneixença d’aquesta enigmàtica tríada submergeix el lector en una recerca atzarosa sobre l’autenticitat que el portarà a trepitjar els territoris de l’antiga Europa, on els espais de memòria resisteixen per no convertir-se en escenaris de la societat de l’espectacle.

Utilitzant tots els recursos que li permet la narrativa, Joan Benesiu dibuixa la relació entre identitat i territori, posant el focus en el concepte de desarrelament històric i moral. Amb la nostàlgia com a aliada revisita la idea de frontera per demostrar els perills de transformar-nos en testimonis externs de la història.

De l’autor de Gegants de gel, premi Llibreter 2015 i premi Crexells 2016

Joan Benesiu

Joan Benesiu (Beneixama, 1971) va rebre el premi Llibreter 2015 i el premi Crexells 2016 per Gegants de gel, convertint-se en el primer autor que rep aquests dos guardons per una mateixa obra. Amb Serem Atlàntida (Periscopi, 2019) va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de literatura en llengua catalana. La seva proposta literària ha estat considerada com un artefacte d’alta volada, sorprenent amb una prosa suggeridora i enigmàtica que combina amb una veu molt personal i deixa entreveure una literatura ambiciosa alhora que plaent. També va guanyar el premi Ciutat de Xàtiva 2007 amb Intercanvi (Bromera).


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

GEGANTS DE GEL

Joan Benesiu

IGNOT

Manuel Baixauli

NINGÚ NO ENS ESPERA

Manuel Baixauli

L'ALA ESQUERRA

Mircea Cartarescu