L'ala esquerra. Encegador I

Mircea Cărtărescu

Traducció de: Antònia Escandell
Antípoda, 30
Data de sortida: Setembre 2018
ISBN: 978-84-17339-12-8
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
480 pàgines
Preu:
19,90 euros

L’ala esquerra és la primera part d’Encegador, un monument literari concebut en forma de papallona que narra un viatge vital a través d’un Bucarest on es fonen l’experiència personal i el temps històric. Aquest volum se centra en la infantesa i la joventut del protagonista, un trajecte mitològic i fantasmal on les estàtues cobren vida i els records familiars esdevenen llegendes fosques.

Cărtărescu es mostra en aquest llibre en tota la seva esplendor. Membres de la Securitate, lluites entre àngels i dimonis, papallones gegants i la connexió amb la figura materna són només alguns dels elements d’aquesta novel·la salvatgement imaginativa, una obra visionària que conclou amb una crida a les armes espiritual.

«Un relat seductor, infatigable i enlluernador que ha aconseguit expandir els límits de la ficció.» Jurat del Premi Formentor de les Lletres

Mircea Cărtărescu

Mircea Cărtărescu (Bucarest, 1956) és poeta, prosista, crític literari i publicista. És considerat un dels escriptors amb més projecció internacional de Romania. Ha guanyat pràcticament tots els premis literaris del seu país i nombrosos premis internacionals, incloent-hi el Premi Berlín de Literatura 2012, el Premi Gregor von Rezzori 2016, el Premi Thomas Mann de Literatura 2018 i el Premi Formentor de les Lletres 2018.

Conegut per una prosa acurada, la seva obra retrata l’entropia en la vida contemporània europea i l’anhel d’empatia al cor de la condició humana. Després de l’èxit de crítica i públic de Solenoide (Periscopi, 2017) i L’ala esquerra (Periscopi, 2018), El cos és la tercera novel·la de Mircea Cărtărescu que es publica en català.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció d'Antònia Escandell

Antònia Escandell Tur (Eivissa, 1979) és llicenciada en teoria de la literatura i literatura comparada. Entre els anys 2008 i 2011 va ser lectora a la Universitat Alexandru Ioan Cuza de Iaşi, al nord de Romania, i des d’aleshores ha participat en diversos projectes amb l’Institut Cultural Romanès i el Festival Internacional de Literatura i Traducció de Iaşi. L’any 2013 va publicar l’assaig Chris Marker y La Jetée, la fotografía después del cine a l’editorial Jekyll & Jill de Saragossa, i ha escrit articles sobre cine, literatura i fotografia a diaris i revistes. Actualment es dedica a la docència del català i a la traducció del romanès.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER ANTÒNIA ESCANDELL

TAMBÉ US PODEN AGRADAR: 

SOLENOIDE

Mircea Cartarescu

IGNOT

Manuel Baixauli

GEGANTS DE GEL

Joan Benesiu

SEREM ATLÀNTIDA

Joan Benesiu

EDICIONS DEL PERISCOPI, S.L.
Còrsega, 371, 6è
08037 Barcelona

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.