Skip to main content

L'ala dreta

ENCEGADOR III

Mircea Cărtărescu

Premi Formentor de les Lletres 2018
Traducció: Antònia Escandell Tur
Antípoda, 70
Data de sortida: Gener del 2023
ISBN: 978-84-19332-13-4
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
640 pàgines
Preu:
23,90 euros

Som a l’any 1989 i a Romania comença la revolució contra el socialisme de Ceaușescu: la ciutat bull, efervescent, i els carrers reflecteixen el desesper d’una població extenuada. A Bucarest tot és misèria, gana i runes. La mare del protagonista es refugia en el record dels seus ancestres i ell, ja convertit en un jove madur, es pregunta com escriure en aquest escenari apocalíptic. Com un calidoscopi de consciència esberlada, el narrador tanca la seva obra monumental amb una plenitud tremolosa com les ales d’una papallona.

En aquesta última entrega d’Encegador, Mircea Cărtărescu torna a delectar-nos amb una prosa onírica, absorbent i política. Evoca altra vegada el somni, la crítica i la poètica que l’han convertit en un dels escriptors més importants del segle XXI, i posa punt final a la trilogia que ha marcat, de manera prodigiosa, la seva carrera literària.

«Un univers narratiu singular i únic com el de Kafka, Joyce i Borges.» Uwe Tellkamp

Mircea Cărtărescu

Mircea Cărtărescu (Bucarest, 1956) és poeta, prosista, crític literari i publicista. És considerat un dels escriptors amb més projecció internacional de Romania. Ha guanyat pràcticament tots els premis literaris del seu país i nombrosos premis internacionals, entre els quals el Premi Berlín de Literatura 2012, el Premi Gregor von Rezzori 2016, el Premi Thomas Mann de Literatura 2018 i el Premi Formentor de les Lletres 2018. Més recentment, la prestigiosa Fira Internacional del Llibre de Guadalajara li ha concedit el premi FIL 2022. Conegut per practicar una prosa acurada, la seva obra retrata l’entropia en la vida contemporània europea i l’anhel d’empatia al cor de la condició humana. L’ala dreta és l’últim lliurament de la trilogia Encegador, que ha situat l’autor com una de les veus literàries més importants del nostre segle.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció d'Antònia Escandell Tur

Antònia Escandell Tur (Eivissa, 1979) és llicenciada en teoria de la literatura i literatura comparada. Entre els anys 2008 i 2011 va ser lectora a la Universitat Alexandru Ioan Cuza de Iași, al nord de Romania, i des d’aleshores ha participat en diversos projectes amb l’Institut Cultural Romanès i el Festival Internacional de Literatura i Traducció de Iași. Ha publicat l’assaig Chris Marker y La Jetée: La fotografía después del cine (Jekyll & Jill, 2013) i ha escrit articles sobre cine, literatura i fotografia en diaris i revistes. Actualment es dedica a la docència del català i a la traducció del romanès. A Periscopi s’han publicat les seves traduccions de Solenoide (2017), la primera novel·la de Mircea Cărtărescu publicada en català, L’ala esquerra (2018), El cos (2020) i L’ala dreta, l’última part d’Encegador.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER ANTÒNIA ESCANDELL

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

SOLENOIDE

Mircea Cărtărescu

L'ALA ESQUERRA

Mircea Cărtărescu

EL COS

Mircea Cărtărescu

IGNOT

Manuel Baixauli