Solenoide

Mircea Cărtărescu

Traducció de: Antònia Escandell
Antípoda, 24
Data de sortida: Octubre 2017 
ISBN: 978-84-946014-7-7
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
880 pàgines
Preu:
27,95 euros

Al Bucarest en blanc i negre de l’època comunista un professor d’extraradi transcendeix els límits de la realitat que l’envolta i posa en qüestió amb cinisme i humor una existència poblada de dones saturnines, metges sinistres, mestres mediocres i visionaris guillats. Solenoide és l’obra magna de Mircea Cărtărescu, una recreació del que hauria estat la vida d’un escriptor fracassat. Un retrat de l’artista que lluita per resoldre el gran enigma que és el món a través d’experiències que transiten entre el somni i la realitat. Una aventura irresistible que mostra l’univers literari d’un dels escriptors més contundents de l’actualitat.

«El meu primer pensament, un cop acabada la lectura, va ser el d’escriure a la meva targeta de visita: “Jo he llegit Solenoide”. És un esdeveniment que d’alguna manera et parteix la vida en dos: qui llegeixi aquest llibre deixarà de ser un lector comú.» Gabriel Liiceanu

Mircea Cărtărescu

Mircea Cărtărescu (Bucarest, 1956) és poeta, prosista, crític literari i publicista. És considerat un dels escriptors amb més projecció internacional de Romania. Ha guanyat pràcticament tots els premis literaris del seu país i nombrosos premis internacionals, incloent-hi el Premi Berlín de Literatura 2012, el Premi Gregor von Rezzori 2016, el Premi Thomas Mann de Literatura 2018 i el Premi Formentor de les Lletres 2018. Conegut per una prosa acurada, la seva obra retrata l’entropia en la vida contemporània europea i l’anhel d’empatia al cor de la condició humana. Després de l’èxit de crítica i públic de Solenoide (Periscopi, 2017), L’ala esquerra és la segona novel·la de Mircea Cărtărescu que es publica en català.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció d'Antònia Escandell

Antònia Escandell Tur (Eivissa, 1979) és llicenciada en teoria de la literatura i literatura comparada. Entre els anys 2008 i 2011 va ser lectora a la Universitat Alexandru Ioan Cuza de Iaşi, al nord de Romania, i des d’aleshores ha participat en diversos projectes amb l’Institut Cultural Romanès i el Festival Internacional de Literatura i Traducció de Iaşi. L’any 2013 va publicar l’assaig Chris Marker y La Jetée, la fotografía después del cine a l’editorial Jekyll & Jill de Saragossa, i ha escrit articles sobre cine, literatura i fotografia a diaris i revistes. Actualment es dedica a la docència del català i a la traducció del romanès.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER ANTÒNIA ESCANDELL

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

L'ALA ESQUERRA

Mircea Cartarescu

IGNOT

Manuel Baixauli

BREUS NOTES SOBRE LITERATURA - BLOOM

Gonçalo M. Tavares

SEREM ATLÀNTIDA

Joan Benesiu

EDICIONS DEL PERISCOPI, S.L.
Còrsega, 371, 6è
08037 Barcelona

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.