Skip to main content

La confessió de la lleona

Mia Couto

Traducció de: Pere Comellas
10 anys / 10 llibres, 9
Data de sortida: Octubre del 2023
ISBN: 978-84-19332-31-8
Enquadernació: Rústica
Format: 140x210 mm
Núm. de pàgines: 232 pàgines
Preu: 17,90 euros

A Kulumani, un poble aïllat de Moçambic, una lleona fantasmagòrica ha començat a matar les dones que hi viuen. La bèstia aprofita les primeres hores de la matinada per cometre els seus feminicidis, amenaçant així la seguretat de les tradicions socials i culturals dels seus habitants. Aquest relat entrellaça les veus de l’Arcàngel, el caçador encarregat d’abatre la lleona en una persecució que es convertirà en mirall de les misèries humanes, i de la seva antiga amant, la Mariamar, confinada a casa després de la mort de la seva germana petita.

La confessió de la lleona és una dansa rabiosa i apassionant que clama contra l’opressió a les dones, una novel·la que combina realitat i superstició en una història evocadora i insòlita.

«En el relat del caçador no existeix “hi havia una vegada”. Perquè tot neix allà, a la vegada que la seva veu. Contar una història és llençar ombres al foc. Tot el que la paraula revela, en el mateix instant, ho consumeix el silenci.»

Mia Couto

Mia Couto (Beira, Moçambic, 1955) és un dels escriptors més importants en llengua portuguesa. Ha estat comparat amb noms d’autors com Gabriel García Márquez o Jorge Amado. L’any 2007 va esdevenir el primer autor africà a guanyar el premi literari Latin Union, i el 2013 va obtenir el premi Camões, un dels guardons més importants en llengua portuguesa. La seva obra ens transporta a mons on el realisme es fon de manera màgica amb el mite i la llegenda i s’ha publicat a més de trenta països.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció de Pere Comellas

Pere Comellas Casanova va estudiar biblioteconomia i portuguès. Treballa a la Universitat de Barcelona i forma part del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades, dirigit per M. Carme Junyent. Ha traduït autors com Eça de Queirós, Moacyr Scliar, José Eduardo Agualusa, Fernando Pessoa, Nathacha Appanah, Edgar Morin i Gonçalo M. Tavares entre d’altres.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER PERE COMELLAS

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

TERRA SOMNÀMBULA

Mia Couto

EL CARTÒGRAF D'ABSÈNCIES

Mia Couto

LA SOCIETAT DELS SOMIADORS INVOLUNTARIS

José Eduardo Agualusa

TEORIA GENERAL DE L'OBLIT

José Eduardo Agualusa