Skip to main content

La gran teranyina

Els secrets del poder a Catalunya

Roger Vinton

ONZENA EDICIÓ

Pròleg d'Andreu Barnils
Data de sortida: Març 2017
ISBN: 978-84-946014-1-5
Enquadernació:
Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines:
 400 pàgines 
Preu: 19,00 euros

Amb un enfocament crític i de gran angular, Roger Vinton estira els fils adequats per descosir les versions oficials i posar al descobert els orígens i els moviments dels lobbys empresarials i familiars amb més poder del nostre país. El Barça, La Caixa, les companyies asseguradores, els magnats del ciment, el món del motor i la indústria farmacèutica, entre d'altres, són objecte de la seva investigació, que té la voluntat de mostrar els mecanismes del poder que ens governa, amb la intenció explícita, sobretot, de reconnectar el discurs mediàtic amb la realitat.

La gran teranyina revela l'estructura opaca des d'on determinats agents exerceixen un poder que els permet controlar fets i situacions que afecten diàriament la nostra societat. Aquest llibre ens ajuda, en paraules de l'autor, «a obrir els ulls i ser conscients de l'immens poder de l'individu d'actuar en xarxa per obtenir informació i arribar a conclusions», alhora que ens convida a reflexionar i fer memòria per alimentar l'esperit crític i bastir una opinió pròpia.

Una exploració profunda que canviarà la percepció que el lector té del seu propi país i també un manual de consulta que servirà de brúixola a qui s'endinsi en la selva del poder.

«En aquest llibre s'hi descriuen banquers, empresaris immobiliaris, cervesers, farmacèutics i membres de l'Opus Dei. Veiem dones riquíssimes gestionant el seu patrimoni i casos d'assassinats. I tot plegat és un intent d'explicar la gran teranyina dels rics catalans, les seves relacions endogàmiques, els seus jocs de bridge i els seus negocis globals.» Andreu Barnils

Roger Vinton

Roger Vinton s'autodefineix com «un home com cal» i des del mes d'abril del 2012 comparteix la seva manera peculiar d'interpretar la realitat amb tots els lectors que el vulguin seguir a rogervinton.org. Els seus escrits són d'ampli espectre i serveixen, d'una banda, per divulgar una mirada heterodoxa del dia a dia i, de l'altra, com a teràpia contra l'angoixa que li provocava assistir impassiblement a la manipulació de la informació que exerceixen les versions oficials. En un exercici d'admirable visió panoràmica ens parla dels secrets de les multinacionals, del Procés català, de la gestió del Barça, de les conspiracions que envolten fets determinants de la història recent i, fins i tot, de la seva percepció trascendent de la vida. Però, per sobre de tot, els seus escrits ens mostres les teranyines del poder a Catalunya.

- RÀDIO I TELEVISIÓ -


TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

UN AIRE ANGLÈS

Miquel Berga

NINGÚ NO ENS ESPERA

Manuel Baixauli

COM FER-SE FASTIGOSAMENT RIC A L'ÀSIA EMERGENT

Mohsin Hamid

UN HOLOGRAMA PER AL REI

Dave Eggers