Skip to main content

Poètiques de l'aula

Friccions entre educació i teoria literària

Ester Pino Estivill

Biblioteca Dedalus, 6
Data de sortida: Febrer del 2024
ISBN: 978-84-19332-59-2
Enquadernació: Rústica
Format:
120x180 mm
Núm. de pàgines:
152 pàgines
Preu:
13,50 euros

La teoria té res a dir sobre les crisis que afecten els diferents cicles educatius? I l’escola, com s’ha servit de la literatura? De quina manera hi ha respost, la literatura mateixa?

Poètiques de l’aula dibuixa un recorregut apassionant per la història de la teoria literària i la formació de l’escola moderna a través dels punts on entren en contacte, i analitza alguns moments clau en què la teoria ha qüestionat els límits de les disciplines traçats per les institucions, com va succeir amb la remodelació de les ciències humanes en el context del Maig del 68, o les lògiques del sistema neoliberal que van assentar l’empresa en l’àmbit de l’educació. Ester Pino reprèn les idees de pensadors com Roland Barthes, Jacques Lacan, Gilles Deleuze o Pierre Bourdieu al voltant dels problemes de la segregació i la burocràcia en el camp educatiu, i reflexiona sobre què pot fer la teoria en relació amb el paper de la literatura en l’actual currículum de secundària.

Ester Pino Estivill

Ester Pino Estivill (Barcelona, 1980) és doctora en teoria de la literatura i literatura comparada per la Universitat de Barcelona. Ha exercit com a professora de llengua i literatura en diversos centres d’educació secundària i superior a Barcelona, Lió i París. Actualment és professora associada d’estudis literaris a la UB i professora col·laboradora al màster d’humanitats de la UOC. Els seus principals camps d’interès giren entorn de les poètiques de la modernitat i la circulació i els usos de la teoria literària, temes sobre els quals ha publicat diversos articles en revistes especialitzades. És membre del grup de recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu (UB) i integrant del claustre de l’Escola Bloom, on imparteix seminaris sobre teoria literària. Forma part dels consells de redacció de la revista 452ºF. Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i de la Revue Roland Barthes.

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

TOT TORNA

Emily McBride

CALLA I PAGA

Inés García López

INVENTARI D'AFINITATS

Ramon Mas

URBIS PHANTASMA

Sebastià Jovani