Skip to main content

Urbis phantasma

La literatura i l’imaginari urbà sota l’influx de la postmodernitat

Sebastià Jovani

Biblioteca Dedalus, 3
Data de sortida: Desembre del 2022
ISBN: 978-84-19332-11-0
Enquadernació: Rústica
Format:
120x180 mm
Núm. de pàgines:
176 pàgines
Preu:
12,50 euros

Vivim en una ciutat o en un amuntegament de signes? Si la ciutat postmoderna és un text que no cessa d’escriure’s, què ens cal saber per llegir-lo? I com podem participar d’aquesta maquinària semiòtica i fantasmal sense que ens expulsi o ens assimili del tot?

Urbis phantasma és un assaig multidisciplinari que planteja un viatge heterogeni pels diversos paisatges urbans de la postmodernitat, les propostes de reflexió crítica que susciten i, naturalment, les ficcions i narratives que habiten aquests paisatges o que a partir d’aquests en projecten d’altres, sigui en consonància o com a alternatives de resistència i de dissidència. És en aquesta trobada entre l’espai literari i l’espai urbà que Sebastià Jovani assaja una cartografia íntima de les ciutats modernes i postmodernes. Amb la convocatòria de Calvino, Weiss, Amis, Le Clézio, Ballard i tants d’altres, Urbis phantasma examina les diverses respostes que hem donat a la pregunta sobre què significa habitar una ciutat, en un moment en què el discurs sobre l’espai urbà està en crisi i demana una reinvenció amb urgència.

Sebastià Jovani

Sebastià Jovani és narrador, investigador cultural, poeta i performer. La seva producció abraça la narrativa, l’assaig i els artefactes d’experimentació textual, així com projectes multidisciplinaris en solitari i en col·laboració en què integra l’escriptura, la performativitat, la videocreació o l’exploració sonora. També desenvolupa una àmplia tasca docent impartint cursos i seminaris (molts dels quals a l’Escola Bloom) en què aborda temàtiques com els imaginaris distòpics, la paranoia, l’humor com a artefacte disruptiu o les relacions entre narrativa i urbanisme, i en què es convoquen autors com Philip K. Dick, Kafka, DeLillo, Burroughs, Gombrowicz o Beckett, entre d’altres.

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

PLAGIA MILLOR!

Manel Ollé

CALLA I PAGA

Inés García López

TOT TORNA

Emily McBride

INVENTARI D'AFINITATS

Ramon Mas