Skip to main content

Tot torna

Reescriure els clàssics en temps de dubtes

Emily McBride

Biblioteca Dedalus, 4
Data de sortida: Juny del 2023
ISBN: 978-84-19332-12-7
Enquadernació: Rústica
Format:
120x180 mm
Núm. de pàgines:
120 pàgines
Preu:
13,50 euros

Què fa que els clàssics perdurin en el temps? Potser la possibilitat que allò que expliquen toqui alguna cosa universal que, anys enllà, segueixi interpel·lant-nos.

Les relectures, en diferents èpoques, ens aporten noves aproximacions als textos. Quan aquestes relectures es converteixen en reescriptures, proposen un diàleg asincrònic i actualitzat amb les obres: qüestionen i posen el dit a la llaga d’aquells aspectes que, per mentalitat dominant, opressió, descuit o costum, han quedat al marge.

Les reescriptures són, també, un exercici d’imaginació i de restitució que ens confronta amb el que està establert, i a més ens obliguen a mirar la història des d’una altra perspectiva que permet desplegar noves vies d’interpretació que esperonen, fins i tot, la possibilitat d’una certa justícia.

Emily McBride

Emily McBride (Thunder Bay, Canadà, 1983) és escriptora i editora. Va llicenciar-se en literatura anglesa i urbanisme. Va fundar, conjuntament amb Víctor García Tur, l’editorial New Niu Press, on va publicar el recull Misanderstunding (2009). Forma part del claustre de l’Escola Bloom, on imparteix seminaris de literatura anglesa i coordina el club de lectura en anglès.

- ENTREVISTES ESCRITES -

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

CALLA I PAGA

Inés García López

PLAGIA MILLOR!

Manel Ollé

URBIS PHANTASMA

Sebastià Jovani

INVENTARI D'AFINITATS

Ramon Mas