Skip to main content

Plagia millor!

Manel Ollé

Biblioteca Dedalus, 1
Data de sortida: Maig del 2022
ISBN: 978-84-17339-96-8
Enquadernació: Rústica
Format:
120x180 mm
Núm. de pàgines:
176 pàgines
Preu:
12,50 euros

No sempre el plagi ha estat un crim. El manlleu, la represa, el calc i el ressò d’arguments, temes i motius radica des de sempre en el cor de la creació literària. La criminalització del plagi és relativament recent i s’associa a la irrupció del mercat, el profit comercial i la propietat privada en la literatura. El miratge de l’originalitat també va enviar als marges aquest vessant dialògic de l’escriptura: parar l’orella als lloms dels llibres per sentir-ne les músiques que s’hi congrien i s’hi contagien.

Plagia millor! reflexiona sobre com ressonen les ficcions entre si: des de la tòpica clàssica fins a la polifonia, la intertextualitat, la metaficció, el palimpsest, la paròdia o el pastitx. També hi tenen un lloc el plagi de guerrilla i les escriptures conceptuals, l’instint depredador de robar-ho tot per fer-ne or, els punts de fuga, les friccions de papers de vidre, les paròdies, les oxidacions i les cures de desintoxicació, les apropiacions i les escriptures no-creatives.

Manel Ollé

Manel Ollé (Barcelona, 1962) és professor d’Estudis Xinesos a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de literatura a l’Escola Bloom. Ha publicat els llibres de poesia De bandera liberiana (Columna, 1994), Mirall negre (Proa, 2002) i Bratislava o Bucarest (Edicions 62, 2014), i l’antologia Combats singulars: antologia del conte català contemporani (Quaderns Crema, 2007). En la seva faceta de traductor, ha treballat en L’obra mestra desconeguda, d’Honoré de Balzac (Quaderns Crema, 1997), El sentit de la literatura, de Gao Xingjian (Empúries, 2004) i, juntament amb Chün-chün Chin, en el recull Contes estranys del pavelló dels lleures, de Pu Songling (Quaderns Crema, 2001). A més, ha antologat i traduït el recull Pedra i pinzell. Antologia de la poesia clàssica xinesa (Alpha, 2012). Escriu crítica literària per a diversos mitjans de comunicació i ha publicat també assaigs i articles sobre història xinesa en diferents llengües, com La empresa de China: de la Armada Invencible al Galeón de Manila (Acantilado, 2003) o Made in China: el despertar social, político y cultural de China (Destino, 2006).

- RÀDIO I TELEVISIÓ -
TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

CALLA I PAGA

Inés García López

URBIS PHANTASMA

Sebastià Jovani

TOT TORNA

Emily McBride

INVENTARI D'AFINITATS

Ramon Mas