Skip to main content

Gegants de gel

Joan Benesiu

10 anys / 10 llibres, 8
Data de sortida: Juliol del 2023
ISBN: 978-84-19332-28-8
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
304 pàgines
Preu:
18,50 euros

A les acaballes de l’any, al voltant d’una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d’Ushuaia, s’hi troben diferents personatges arribats d’arreu del món. L’escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un parisenc que fuig de la seva acomodada família, un anglès que s’allunya d’un horror familiar, un jove mexicà estudiant de química, un xilè circumspecte i silenciós, el propi escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propietària del bar.

Prop d’aquesta geografia de frontera física i també personal, cadascun desgranarà la seva pròpia història elaborant un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s’entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.

«Furtar una història, furtar un passat més dolorós que el d’un mateix per situar el gènere humà un esglaó més a prop de la veritat de les coses. Mentir per explicar el que els passa als éssers humans.»

Joan Benesiu

Joan Benesiu (Beneixama, 1971) va rebre el premi Llibreter 2015 i el premi Crexells 2016 per Gegants de gel, convertint-se en el primer autor que rep aquests dos guardons per una mateixa obra. Amb Serem Atlàntida (Periscopi, 2019) va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de literatura en llengua catalana. La seva proposta literària ha estat considerada com un artefacte d’alta volada, sorprenent amb una prosa suggeridora i enigmàtica que combina amb una veu molt personal i deixa entreveure una literatura ambiciosa alhora que plaent. També va guanyar el premi Ciutat de Xàtiva 2007 amb Intercanvi (Bromera).


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

SEREM ATLÀNTIDA

Joan Benesiu

IGNOT

Manuel Baixauli

NINGÚ NO ENS ESPERA

Manuel Baixauli

L'ALA ESQUERRA

Mircea Cărtărescu