Skip to main content

El colibrí

Sandro Veronesi

SISENA EDICIÓ

Premi Strega 2020
Traducció: Pau Vidal
Antípoda, 50
Data de sortida: Novembre del 2020
ISBN: 978-8417339-51-7
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
344 pàgines
Preu:
20,90 euros

Aquesta és la història d'en Marco Carrera, oftalmòleg italià tocat per la tragèdia, la nostàlgia i l'esperança. La seva vida es veu marcada per grans amors, pèrdues atroces i coincidències fatals que amenacen d'arrossegar-lo en un remolí cada cop més profund. Però en Marco persisteix i lluita per mantenir-se dret i entomar les cartes marcades que li brinda el destí.

El colibrí és una novel·la irònica, brillant i sensible, d'una bellesa absoluta. Sandro Veronesi es consagra com un dels narradors italians més hàbils i profunds dels últims temps i ens ofereix un personatge tan vívid i captivador que està destinat a acompanyar-nos de per vida.

«Apassionada, fascinant i enginyosa fins al moll de l'os, ja mereix ser considerada un clàssic.» Jhumpa Lahiri

Sandro Veronesi

Sandro Veronesi (Florència, Itàlia, 1959) és considerat un dels millors escriptors italians contemporanis. La seva primera novel·la, Per dove parte questo treno allegro, fou publicada el 1988. És autor d’una extensa obra literària i un assagista i periodista destacat. L’any 2006 va guanyar el premi Strega, el guardó literari més prestigiós d’Itàlia, per la novel·la Caos calmo, un reconeixement que ha tornat a obtenir el 2020 amb El colibrí i amb el qual s’ha convertit en el segon autor que guanya dues vegades aquest premi.

Traducció de Pau Vidal

Pau Vidal és filòleg de formació i divulgador lingüístic d’ofici. Com a traductor de literatura italiana s’ha especialitzat en narrativa contemporània (Tomasi di Lampedusa, Roberto Saviano, Federico de Roberto, Antonio Tabucchi, Erri de Luca, Gianni Rodari…) i sobretot en l’obra d’Andrea Camilleri, el creador del comissari Montalbano, del qual n’ha girat al català una quarantena de títols.

ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER PAU VIDAL

- RÀDIO I TELEVISIÓ -
TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

TEORIA GENERAL DE L'OBLIT

José Eduardo Agualusa

MEMÒRIA DEL BUIT

Marcello Fois

L'ESCOMBRA DEL SISTEMA

David Foster Wallace

ANATOMIA DE LES DISTÀNCIES CURTES

Marta Orriols