Skip to main content

La drecera

Miquel Martín i Serra

DOTZENA EDICIÓ

Epíleg de Josep M. Fonalleras
Escafandre, 13
Data de sortida: Juny del 2020
ISBN: 978-84-17339-45-6
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
160 pàgines
Preu:
17,00 euros

El narrador d’aquesta història, tot just sortit de la infantesa, viu en un petit poble de l’Empordà amb els seus pares, que fan de masovers al xalet d’una família benestant. Fascinat, observa la vida dels senyors i els seus fills, que habiten un món inaccessible i cada vegada més contradictori per a ell. Amb el pas dels dies i les estacions, replegarà la seva mirada sobre l’entorn que el veu créixer i que sembla perillar cada cop més, amenaçat per un nou model de vida.

La drecera ens descriu un paisatge físic i humà desaparegut, víctima de la pressió urbanística. Miquel Martín i Serra reivindica, amb un llenguatge ric i molt lligat al territori, les arrels d’un poble situat entre la terra i el mar i ens ofereix, amb una delicadesa fora del comú, un relat exquisit i subtil sobre el trànsit a la vida adulta.

«Miquel Martín és un dels secrets més ben guardats de la literatura catalana contemporània.» Salvador Macip

Miquel Martín i Serra

Miquel Martín i Serra (Begur, 1969) és escriptor i llicenciat en filosofia. Ha publicat, entre altres obres, La drecera (Periscopi, 2020), Premi M. Àngels Anglada de narrativa, Premi El Setè Cel i finalista del Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any; Quan els pobles no tenien nom (Sidillà, 2021); Llegendes de mar de la Costa Brava (Sidillà, 2012); i L’estratègia de la gallina (Columna, 2001), finalista del Premi Ramon Llull. És autor de diversos articles i assajos sobre Joan Vinyoli, entre els quals destaquen: Vinyoli trasbalsa la bellesa com el vi (Vibop, 2021), «Joan Vinyoli, el gall salvatge» (Premi Recvll de retrat literari 2019, publicat a El Punt Avui), «Les influències filosòfiques en la poesia de Vinyoli», dins el volum Joan Vinyoli i la poètica postsimbolista (L'Avenç, 2019), i l'estudi preliminar de Vent d'aram (Edicions 62, 2015). La seva darrera obra, amb la col·laboració de Montserrat Verdaguer, és Fragments d’inexistència: Una biografia de Tom Sharpe (Navona, en català, i Anagrama, en castellà, 2023).


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

- CRÍTIQUES -

Premsa

- RÀDIO I TELEVISIÓ -

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

CANÇÓ DE LA PLANA

Kent Haruf

L'AQUARI

David Vann

TERRA DE CAIMANS

Karen Russell

CANTEU, ESPERITS, CANTEU

Jesmyn Ward