Skip to main content

El covard

Jarred McGinnis

Traducció de: Anna Llisterri
Antípoda, 69
Data de sortida: Novembre del 2022
ISBN: 978-84-19332-04-2
Enquadernació: Rústica
Format: 140x210 mm
Núm. de pàgines: 376 pàgines
Preu: 20,90 euros

Després de tenir un accident de cotxe, en Jarred ha d’acceptar que no podrà caminar mai més i es veu obligat a tornar a casa del seu pare, amb qui no parla des de fa deu anys. Mentre s’encaren als traumes familiars del passat i intenten crear una nova relació menjant dònuts i cuidant orquídies, en Jarred haurà d’aprendre a transitar per la vida sense caure en l’autodestrucció.

Els personatges d’El covard són viscerals i honestos, profundament humans, impossibles d’oblidar, i no busquen endolcir el tràngol ni despertar llàstima. Brutalment divertida, aquesta novel·la tendra i provocadora és una reflexió sobre el dolor i el perdó i com sobreviure en un món que no està pensat per a tothom, i també sobre les oportunitats que tenim per reconstruir-nos.

«No trobareu una lectura més estimulant, en aquests temps foscos.» Irvine Welsh

Jarred McGinnis

Jarred McGinnis és escriptor i cofundador de The Special Relationship, una productora sense ànim de lucre d’esdeveniments literaris en directe. La seva prosa curta ha aparegut tant a programes de ràdio (BBC Radio 4) com a revistes literàries i diaris del Regne Unit, el Canadà, els Estats Units i Irlanda. També és doctor en intel·ligència artificial. El covard, la seva primera novel·la, va ser nominada al Premi Barbellion 2021, un guardó dedicat a la promoció de veus literàries que pateixen alguna malaltia o discapacitat.

Traducció d'Anna Llisterri

Anna Llisterri i Boix (Barcelona, 1969) va estudiar filologia anglesa i germanística a la UAB, i entre una cosa i l’altra ja deu fer trenta anys que es dedica a la traducció i la correcció. Ha traduït al català nombrosos llibres de gèneres diversos, principalment de l’anglès. Entre els autors hi ha noms coneguts que van des de Katherine Mansfield fins a George R. R. Martin, passant per Harper Lee, Vikram Seth i Oliver Jeffers.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER ANNA LLISTERRI

- RÀDIO I TELEVISIÓ -TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

ELS GRANS OPTIMISTES

Rebecca Makkai

L'INSTANT ABANS DE L'IMPACTE

Glòria de Castro

EL COLIBRÍ

Sandro Veronesi

ANTOLOGIA DE CONTES

David Foster Wallace