Skip to main content

Els grans optimistes

Rebecca Makkai

QUARTA EDICIÓ

Premi Llibreter 2022
Traducció de: Marc Rubió
Antípoda, 58
Data de sortida: Octubre del 2021
ISBN: 978-84-17339-75-3
Enquadernació: Rústica
Format: 140x210 mm
Número de pàgines: 624
Preu: 23,90 euros

El 1985, mentre el Yale Tishman comença a prosperar en l’àmbit professional, Chicago es veu devastada per l’epidèmia de la sida. A poc a poc veurà com els seus amics emmalalteixen, i la ciutat i la seva vida canvien per sempre.

Trenta anys després, la Fiona, amiga de joventut del Yale, viatja a París a buscar la seva filla desapareguda. Amb dolor, retroba el món que creia haver deixat enrere i reflexiona i rememora els dies que van marcar el futur de tots aquells joves.

Els grans optimistes és una història absorbent i emotiva sobre com viure la vida en temps de crisi, una novel·la commovedora que ens confronta amb la pèrdua, l’amistat, la traïció, la supervivència i l’amor de la mà d’uns personatges inoblidables.

«Rebecca Makkai ha escrit un llibre que és un regal: emotiu, fascinant i ple de vida.» Téa Obreht

Rebecca Makkai

Rebecca Makkai (Chicago, 1978) és escriptora, professora del Sierra Nevada College i de la Universitat de Northwestern, i directora artística del centre per a escriptors StoryStudio Chicago. És autora de les novel·les The Borrower (2011) i The Hundred-Year House (2014). Els grans optimistes, la seva última obra, ha estat finalista del Premi Pulitzer 2019 i del National Book Award 2018, i ha rebut nombrosos guardons, com l’Andrew Carnegie Medal, que atorga l’Associació Americana de Bibliotecaris, el L. A. Times Book Prize, l’Stonewall Award i el Chicago Review of Books Award. També se n’han adquirit els drets per fer-ne una pel·lícula.

Traducció de Marc Rubió

Marc Rubió (Barcelona, 1968) viu a Sabadell i és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Va treballar com a corrector per a diverses editorials i a la secció de català d’El Periódico fins que va decidir dedicar-se exclusivament a la traducció de l’anglès de novel·les i assajos. Entre d’altres, ha girat al català obres d’autors com Paul Auster, George Orwell, John le Carré, Salman Rushdie, Maggie O’Farrell, George Steiner i Yuval Noah Harari.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER MARC RUBIÓ

- RÀDIO I TELEVISIÓ -- XERRADES I ACTES -


TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

PER QUÈ SER FELIÇ QUAN PODRIES SER NORMAL?

Jeanette Winterson

UN COR MASSA GRAN

Eider Rodriguez

EL VINCLE MÉS FORT

Kent Haruf

EL GRAN SALT

Jonathan Lee