Skip to main content

Vull fer-te algunes preguntes

Rebecca Makkai

Traducció de: Marc Rubió
Antípoda, 80
Data de sortida: Març del 2024
ISBN: 978-84-19332-58-5
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
568 pàgines
Preu:
23,90 euros

La Bodie Kane és la creadora d’un pòdcast d’èxit. Quan la conviden a fer classes a l’escola Granby, on va passar l’adolescència, es veu abocada a recordar l’episodi més terrible de la seva vida: l’assassinat de la seva companya d’habitació. Vint anys després passeja pels escenaris d’aquest crim que no ha sigut capaç de deixar enrere i del qual mai ha acabat d’aclarir la veritat. Quin paper hi van tenir, ella i la resta dels seus companys? L’home a qui van declarar culpable és realment el veritable assassí?

Rebecca Makkai revisita el gènere del true crime i n’ensenya les costures en aquesta novel·la de prosa brillant i propulsiva. L’autora explora l’ambivalència de la culpa, la complexitat de la veritat, i qüestiona la morbositat i el perill de l’adopció de certs discursos.

De l'autora d'Els grans optimistes, Premi Llibreter 2022 i finalista del Premi Pulitzer 2019

Rebecca Makkai

Rebecca Makkai (Chicago, 1978) és escriptora, professora de la Universitat de Sierra Nevada i de la Universitat de Northwestern, i directora artística del centre per a escriptors StoryStudio Chicago. És autora de les novel·les The borrower (2011), The hundred-year house (2014) i Els grans optimistes, que va ser finalista del Premi Pulitzer 2019 i del National Book Award 2018 i va rebre diversos guardons internacionals. També se n’han adquirit els drets per fer-ne una pel·lícula. A Catalunya, l’obra va guanyar el Premi Llibreter Altres Literatures el 2022. Vull fer-te algunes preguntes és la seva segona novel·la traduïda al català i ha estat considerada una de les millors novel·les de l'any per The New Yorker, Time o The Guardian, entre d'altres.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTORA A PERISCOPI

Traducció de Marc Rubió

Marc Rubió (Barcelona, 1968) viu a Sabadell i és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Va treballar com a corrector per a diverses editorials i a la secció de català d’El Periódico fins que va decidir dedicar-se exclusivament a la traducció de l’anglès de novel·les i assajos. Entre d’altres, ha girat al català obres d’autors com Paul Auster, George Orwell, John le Carré, Salman Rushdie, Maggie O’Farrell, Nickolas Butler, Brit Bennett i Rebecca Makkai.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER MARC RUBIÓ

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

ELS GRANS OPTIMISTES

Rebecca Makkai

ELS NOIS DE LA NICKEL

Colson Whitehead

CANALLES

Patrick Radden Keefe

LA MALNADA

Beatrice Salvioni