Skip to main content

Canalles

Històries verídiques sobre estafadors, assassins, rebels i malfactors

Patrick Radden Keefe

SEGONA EDICIÓ

Traducció de: Ricard Gil 
Astrolabi, 11
Data de sortida: Juny del 2023
ISBN: 978-84-19332-34-9
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 496
Preu: 22,90 euros

Què motiva algú a idear un sofisticat sistema de falsificació d’ampolles de vi per estafar col·leccionistes? Com viuen aquells que s’encarreguen de la defensa de persones condemnades per crims capitals? Quins trets psicològics comparteixen els integrants d’un càrtel de la droga? Estafadors, malversadors, falsificadors, traficants, advocats, víctimes i, fins i tot, productors de televisió i cuiners de renom; en aquest llibre trobareu les seves històries i les d’aquells que els envolten, involucrats, d’una manera o altra, en activitats de prestigi dubtós.

CANALLES és un recull de dotze articles que tornen a demostrar la destresa i l’habilitat narratives d’un dels millors reporters de la nostra època. En aquests textos, Patrick Radden Keefe posa la mirada en la línia imperceptible que separa el món legal de l’il·legal, el lícit de l’il·lícit, el bé del mal.

«Un recull excel·lent de la feina d’investigació de Keefe i una molt bona introducció a la seva escriptura lluminosa. Demostra la immensa habilitat que té com a narrador. Canalles és un llibre meravellós, no només perquè la seva prosa és majestuosa, sinó també pel seu do natural per interpretar les persones.» Michael Schaub, NPR

«Diuen que el periodisme narratiu s’està morint. Keefe demostra que això no és cert.» John Arlidge, The Sunday Times

Patrick Radden Keefe

Patrick Radden Keefe (Dorchester, Massachusetts, 1976) és redactor de The New Yorker i autor de The snakehead i Chatter. Ha escrit per a The New York Times Magazine, Slate i The New York Review of Books, entre altres mitjans. L’any 2014 va obtenir el National Magazine Award d’article de fons, i els anys 2015 i 2016 va ser finalista del National Magazine Award de reportatge. Ha rebut diverses beques, entre d’altres, de la New America Foundation i de la fundació Guggenheim. El seu llibre No diguis res (Periscopi, 2020) va guanyar el Premi Orwell de no-ficció política 2019 i va ser considerat un dels millors llibres de no-ficció de la dècada. Amb L’imperi del dolor (Periscopi, 2021) va guanyar el Premi Baillie Gifford de no-ficció. A Canalles, recull dotze històries publicades prèviament a The New Yorker, en una obra que ens permet tornar a copsar la seva destresa narrativa i periodística.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció de Ricard Gil 

Ricard Gil va néixer a Barcelona l’any 1965 i té una dilatada trajectòria com a traductor de l’anglès al català i al castellà. És autor de la crònica autobiogràfica Bola y cadena (Milenio, 2003) i de la novel·la Enhorabona pel programa (66 RPM Edicions, 2018). És director del programa de ràdio Guitarra, baix i bateria (Ràdio Silenci) i ha publicat també una vintena de discos, la majoria amb el grup que va fundar a l’adolescència, Brighton 64.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER RICARD GIL

- RÀDIO I TELEVISIÓ -TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

NO DIGUIS RES

Patrick Radden Keefe

L'IMPERI DEL DOLOR

Patrick Radden Keefe

ELS NOIS DE HIDDEN VALLEY ROAD

Robert Kolker

LA GRAN TERANYINA

Roger Vinton