Skip to main content

L'imperi del dolor

La història secreta de la dinastia Sackler

Patrick Radden Keefe

TERCERA EDICIÓ

Traducció de: Ricard Gil 
Astrolabi, 8
Data de sortida: Setembre del 2021
ISBN: 978-84-17339-73-9
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Número de pàgines: 720
Preu: 23,90 euros

La família Sackler és una de les més riques del món i és coneguda per haver fet donacions molt generoses a entitats i institucions de l’àmbit de les arts i les ciències. També és la responsable de produir i promocionar l’OxyContin, un opiaci venut com a analgèsic que ha provocat milers de morts i milions d’addictes als Estats Units. Patrick Radden Keefe retrata de forma implacable les tres generacions de la dinastia farmacèutica que ha causat una de les crisis sanitàries més devastadores dels últims anys, i en responsabilitza, també, tot l’entramat d’advocats, funcionaris, metges i polítics que han ajudat a perpetuar-la.

L’imperi del dolor és una obra mestra que revela amb rigor i precisió la cara més fosca de l’ambició humana.

De l'autor de No diguis res

Patrick Radden Keefe

Patrick Radden Keefe (Dorchester, Massachusetts, 1976) és redactor de The New Yorker i autor de The snakehead i Chatter. Ha escrit per a The New York Times Magazine, Slate i The New York Review of Books, entre altres mitjans. L’any 2014 va obtenir el National Magazine Award d’article de fons, i els anys 2015 i 2016 va ser finalista del National Magazine Award de reportatge. Ha rebut diverses beques, entre d’altres, de la New America Foundation i de la fundació Guggenheim. El seu llibre No diguis res (Periscopi, 2020) va guanyar el Premi Orwell de no-ficció política 2019 i va ser considerat un dels millors llibres de no-ficció de la dècada. Amb L’imperi del dolor (Periscopi, 2021) va guanyar el Premi Baillie Gifford de no-ficció. A Canalles, recull dotze històries publicades prèviament a The New Yorker, en una obra que ens permet tornar a copsar la seva destresa narrativa i periodística.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció de Ricard Gil 

Ricard Gil va néixer a Barcelona l’any 1965 i té una dilatada trajectòria com a traductor de l’anglès al català i al castellà. És autor de la crònica autobiogràfica Bola y cadena (Milenio, 2003) i de la novel·la Enhorabona pel programa (66 RPM Edicions, 2018). És director del programa de ràdio Guitarra, baix i bateria (Ràdio Silenci) i ha publicat també una vintena de discos, la majoria amb el grup que va fundar a l’adolescència, Brighton 64.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER RICARD GIL

- CRÍTIQUES -

- RÀDIO I TELEVISIÓ -
- XERRADES I ACTES -


TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

NO DIGUIS RES

Patrick Radden Keefe

CANALLES

Patrick Radden Keefe

HE BALLAT (BREUMENT) LA CONGA

David Foster Wallace

LA GRAN TERANYINA

Roger Vinton