Skip to main content

Els hereus

Un retrat proper de la fractura racial a Sud-àfrica

Eve Fairbanks

Traducció de: Ricard Gil 
Astrolabi, 12
Data de sortida: Agost del 2023
ISBN: 978-84-19332-44-8
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 464
Preu: 22,90 euros

L’any 1994 l’últim règim del món explícitament segregacionista es va esfondrar. Dècades després, el país segueix dividit, incapaç de superar la disfunció social que ha heretat i que condemna els seus ciutadans a la desigualtat. Com podem deixar anar el nostre passat, com a individus i com a països? Com s’han de pagar els deutes històrics? I com una persona pot viure una vida conseqüent en una societat que ja no reconeix?

A través de les vides de tres sud-africans corrents, la Dipuo, la seva filla Malaika i en Christo, Eve Fairbanks mostra el costat humà del conflicte. Els hereus és un estudi escrit amb una visió psicològica penetrant i una prosa encisadora.

«Mentre llegeixis aquest llibre, t’aturaràs, tremolaràs, faràs que no i sospiraràs.» Justice Malala

Eve Fairbanks

Eve Fairbanks escriu sobre el canvi: a les ciutats, als països, als paisatges, a la moral, als valors i en allò que pensem sobre nosaltres mateixos. Antiga corresponsal de The New Republic al Congrés, ha publicat reportatges i textos de llarg format a The New York Times, The Washington Post i The Guardian, entre altres. Ha obtingut beques del Programa Fulbright, l’Institute of Current World Affairs, la Daniel Pearl Investigative Journalism Initiative, el Pulitzer Center on Crisis Reporting, i del projecte Writing Invisibility de l’Institut Max Planck. Criada a Virgínia (Estats Units), actualment viu a Johannesburg, Sud-àfrica. Amb el seu primer llibre, Els hereus: Un retrat proper de la fractura racial a Sud-àfrica, ha guanyat el Premi PEN/John Kenneth Galbraith de no-ficció 2023.

Traducció de Ricard Gil 

Ricard Gil va néixer a Barcelona l’any 1965 i té una dilatada trajectòria com a traductor de l’anglès al català i al castellà. És autor de la crònica autobiogràfica Bola y cadena (Milenio, 2003) i de la novel·la Enhorabona pel programa (66 RPM Edicions, 2018). És director del programa de ràdio Guitarra, baix i bateria (Ràdio Silenci) i ha publicat també una vintena de discos, la majoria amb el grup que va fundar a l’adolescència, Brighton 64.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER RICARD GIL

- RÀDIO I TELEVISIÓ -

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

NO DIGUIS RES

Patrick Radden Keefe

L'IMPERI DEL DOLOR

Patrick Radden Keefe

ELS NOIS DE HIDDEN VALLEY ROAD

Robert Kolker

A L'OMBRA D'AMAZON

Alec MacGillis