No diguis res

Una història real de violència i memòria a Irlanda del Nord

Patrick Radden Keefe

SETENA EDICIÓ

Traducció de: Ricard Gil 
Astrolabi, 6
Data de sortida: Setembre del 2020
ISBN: 978-84-17339-47-0
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
574 pàgines
Preu:
22,90 euros

El desembre del 1972, a Belfast, uns homes amb passamuntanyes es van emportar Jean McConville de casa seva. No la van tornar a veure. Tenia trenta-vuit anys i era mare de deu fills. Aquest és només un dels molts episodis ocorreguts durant el conflicte que es coneix com els Troubles. Aquest llibre sobre el conflicte nord-irlandès i les seves repercussions utilitza el cas McConville com a punt de partida per mostrar una societat devastada. La violència brutal no només va deixar marca en persones com els fills de McConville, sinó també en membres de l’IRA ressentits per una pau que estava lluny d’aconseguir una Irlanda unida, i els va obligar a plantejar-se si les morts que havien provocat no eren sinó mers assassinats.

«El millor llibre sobre Irlanda del Nord que he llegit mai.» John Banville

Patrick Radden Keefe

Patrick Radden Keefe és redactor de The New Yorker i autor de The Snakehead i Chatter. Ha escrit per a The New York Times Magazine, Slate i The New York Review of Books, entre altres publicacions. L’any 2014 va obtenir el National Magazine Award d’article de fons per l’article «A Loaded Gun», i els anys 2015 i 2016 va ser finalista del National Magazine Award de reportatge. Ha rebut diverses beques, entre d’altres de la New America Foundation i de la fundació Guggenheim. No diguis res va guanyar el premi Orwell de no-ficció política 2019 i va ser considerat un dels millors llibres de l’any i, entre els de no-ficció, un dels millors de la dècada.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció de Ricard Gil 

Ricard Gil va néixer a Barcelona l’any 1965 i té una dilatada trajectòria com a traductor de l’anglès al català i al castellà. És autor de la crònica autobiogràfica Bola y cadena (Editorial Milenio, 2004) i de la novel·la Enhorabona pel programa (66 rpm Edicions, 2018). És director del programa de ràdio Guitarra, baix i bateria (Ràdio Silenci) i ha publicat també una vintena de discos, la majoria amb el grup que va fundar a l’adolescència, Brighton 64.


- CRÍTIQUES -

- RÀDIO I TELEVISIÓ -
TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

EL GRAN SALT

Jonathan Lee

MEMÒRIA DEL BUIT

Marcello Fois

L'INTEGRISTA RETICENT

Mohsin Hamid

EDICIONS DEL PERISCOPI, S.L.
Còrsega, 371, 6è
08037 Barcelona

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.