The Leftovers

Tom Perrotta

SEGONA EDICIÓ

Traducció de: Marta Pera Cucurell
Antípoda, 8
Data de sortida: Juny 2014
ISBN: 978-84-941737-1-4
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
409 pàgines
Preu: 
19,00 euros

Milions de persones han desaparegut de la Terra de cop i volta. Sense avís. Sense motiu. Alguns dels que queden hi busquen explicacions científiques, però els més fanàtics creuen que es tracta d'un esdeveniment religiós i proliferen tota mena de sectes. En Kevin Garvey, l'home concret davant l'abstracció, procura mantenir una aparença de normalitat malgrat que la seva pròpia família s'està desintegrant: la seva dona s'ha unit al Residu Culpable, una secta local que traspua problemes, i el seu fill Tom segueix un profeta anomenat Sant Wayne. Només queda la seva filla, la Jill; però ja no és la noia dolça que ell coneixia.

The Leftovers és una novel·la pertorbadora i emotiva que ens parla de la facilitat amb què la fe pot conduir al fanatisme, i de com persones normals reaccionen davant de fenòmens extraordinaris.

Tom Perrotta

Tom Perrotta (Newark, New Jersey, 1961) és professor d’escriptura creativa a les universitats de Yale i Harvard. És l’autor, entre altres, d’Election i Little Children, que han estat pel·lícules nominades a l’Oscar al millor guió adaptat, així com al Globus d’Or i el premi BAFTA també al millor guió adaptat, entre altres reconeixements. Les novel·les de Perrotta tracten de gent ordinària atrapada en vides que mai no haurien imaginat i on el món està sempre fora del seu control, tal com demostra a l’obra que presentem en aquesta edició, The Leftovers, que ens permet descobrir en català un autor que la crítica ha definit com «el John Steinbeck de la perifèria» i el «Txékhov americà».

The Leftovers va ser considerat un dels millors llibres de l’any 2011 per Kirkus Reviews, Amazon.com, GQ, NPR, The Washington Post, The Seattle Times, O, The Oprah Magazine, The San Francisco Chronicle, The Miami Herald i The Book Page, a més de ser un dels Notable Books del New York Times. El mes de juny de 2014 la cadena HBO estrenarà una sèrie basada en la novel·la.

Traducció de Marta Pera Cucurell

Marta Pera Cucurell va néixer a Mataró i es dedica professionalment a la traducció literària i audiovisual. Ha traduït documentals, sèries i pel·lícules per a la televisió i el cinema, i més d’un centenar d’obres de narrativa i poesia.
La traducció literària li permet ficar-se a la cuina dels escriptors i experimentar de primera mà el misteri i la tècnica de les combinacions d’ingredients i el toc personal d’un autor a l’hora de coure i elaborar un text. La feina del traductor literari consisteix a servir el mateix plat acabat al lector, però preparat, sobretot,amb elements de la terra. El gust no serà ben bé el mateix, però la sensació al paladar i al païdor haurà de ser tan semblant com sigui possible a la dels lectors en llengua original. Ha traduït de l’anglès al català, entre altres autors, Sylvia Plath, Virginia Woolf, Katherine Mansfield, Emily Brontë, Doris Lessing, Margaret Atwood, Elizabeth Smart, Daphne du Maurier, Henry James, W. Faulkner, J. Conrad, Wilkie Collins, Edgar A. Poe, P.B. Shelley, John Le Carré, Harold Pinter, Salman Rushdie, Martin Amis, Tom Sharpe, V. Nabokov, John Irving, Chuck Plahniuk, Breat Easton Ellis, Kent Haruf... Entre les traduccions de l’alemany al català hi ha obres de Robert Musil, Ernst Jünger, Jenny Erpenbeck, Franz Kafka, Petre Handke...
El 2014 va rebre el premi Jordi Domènech de Traducció de Poesia per l’obra Mestre de disfresses de Charles Simic. És autora del llibre de poemes La quinta essència de la pols, que va guanyar el Premi Recvll el 2018. La podeu trobar als blogs Entre dos clars http://martaperacucurell.blogspot.com/ i
revers https://blogdemartapera.blogspot.com/


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER MARTA PERA

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

APRENDRE A PARLAR AMB LES PLANTES

Marta Orriols

ÀNIMA

Wajdi Mouawad

ATRAPA LA LLEBRE

Lana Bastasic

A L'HORITZÓ

Hernán Díaz

EDICIONS DEL PERISCOPI, S.L.
Còrsega, 371, 6è
08037 Barcelona

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.